Blog

Hva skulle jeg blogge om?

23 Nov 2016 / Anahit

Jeg har dårlig samvittighet for å ikke oppdatere denne bloggen for en så lang tid. Ærlig talt, jeg har ikke noe unnskyldninger eller grunnlag til det.

Enda ærligere talt, jeg føler meg en absolutt nybegynner igjen. Etter å ha tilbrakt en lang tid med introspeksjon, måtte jeg innse at jeg er mer interessert i C/C++ enn å lage weblayouter og å prøve å få dem til å virke i diverse CMS'er.
Selvfølgelig, dette er et kjempebra tidsfordriv, men etter en viss tid, mister jeg min interesse i det. I tillegg til det, jeg liker ikke retningen den hele WWW ser ut å gå til, og det gjør meg demotivert.

Så, jeg har begynt å lære meg C++ som er litt mer krevende enn php, men - sannsynligvis nettopp derfor - gjør meg mer fascinert. Å skrive helt grunnleggende ting i C++ virker som ekte utfordring. Det hender relativt ofte at jeg kan ikke få tingene til å virke med det samme; og det er helt klart at å venne meg til denne syntaksen krever mye energi.

Okay. Jeg skal prøve å oppdatere oftere. (For å bevise at jeg fremdeles eksisterer.)

Å kjøpe en tekanne...

06 Oct 2016 / Anahit

...ser ut å være en større utfordring enn man kanskje tror.

Gammeldagse ting virker ikke trendy nok, og så jeg måtte storme gjennom to butikker for å innse: man kan kjøpe moderne, elektriske te/kaffemaskiner og kitschy men upraktiske ting, men å få en ekte, oldschool tekanne?... Nei, det ville vært altfor komplisert.

Endelig, jeg gikk i en bruktbutikk. De hadde mange nyttige ting. Blant annet, fikk jeg en gammel - men absolutt okay - tekanne for 40 kroner! Jeg bare elsker antikonsumerisme, og trenger ikke de dyreste tingene til å kunne trives.
Men, jeg fant også den 1979 utgivelse av den Nordiske kriminalkrønike (jeg hadde hatt utgivelser fra 1984...1987 før), samt en Agatha Christie roman Hvorfor spurte de ikke Evans? (okay, det er kjent at man kan faktisk utpresse Agatha Christie-leserne: "gjør du ikke det jeg vil, så forteller jeg hvem gjerningsmannen er!"), og en av mine gamle favoritter, Tre kamerater av Erich Maria Remarque. Jeg leste den mange år siden, på ungarsk, og jeg liker å lese mine favoritter igjen på norsk.
Men, man kan ikke bare leve på russiske klassikere (som er mine evige favoritter. Kan ikke ha nok av Dostojevskij - Forbrytelse og straff har vært min absolutt favorittbok siden jeg var 14 år gammel, samt Opptegnelser fra det døde hus, og Brødrene Karamasov... waaaaaah! Men N.V. Gogol og Døde sjeler er like viktig for meg. Samt Turgenjev - for tiden, jeg leser Ved daggry.) Å lese seriøse og dype ting hele tiden... vel, nei.

De sier "Fortell meg hva du nekter å lese og så forteller jeg hvordan enorm snobb du er." Så... jeg leser og nyter også krimromaner, og er ekstremt opptatt av ekte krimssaker. Er faktisk avhengig av krimhistorier - dessverre, de nye bestselger-krimromanene gjør meg ikke alltid så tilfreds som enten de "true crime"-type historier eller de gamle krimromaner. Så jeg gleder meg over å ha funnet så verdifulle lesestoff i en bruktbutikk.

Mitt første forsøk på tjenerkonfigurasjon

26 Aug 2016 / Anahit

For å kunne leke med PHP-koder (også offline), må man slå LAMP-en på. Det er det som jeg har begynt å gjøre nå.

Har allerede installert MySQL og php. Apache2 er nettopp blitt installert og ga tilbakemeldingen "Syntax OK".

Men http://localhost, kjære localhost - til tross for at jeg får lese "It works!" i nettleseren - er fortsatt uvillig til å gjenkjenne alt som eksisterer i min public_html mappe, samt at jeg klarte ikke teste phpinfo fra DocumentRoot.

Jeg vet at de viktigste konfig'ene er riktige - index.php, index.html, htm er tillatt, og DocumentRoot er /var/www/html.
Ved å tail-e error.log, fikk jeg vite at Apache savner en AuthType innstilling. Så, neste oppgaven skal være å finne ut hvordan man gjør det ved Debian Jessie.

Å ja, dette innlegg gir klart bevis på at jeg faktisk er en aspirant Bruker ver.1.1, men ingen kan vite alt.

Jeg har nettopp bestemt meg til å utvikle mine bittesmå back-end og tjenerside-relaterte ferdigheter, så har jeg veldig mye å lære. Har alltid vært mer interessert i tjenerside enn front-end, skjønner ikke det selv hvorfor jeg har ikke begynt med det før. Skal ta litt tid og energi, men jeg mener at det er verdt det.1 2 3 4 5 6 7 next ... end